Zapraszamy do organizacji wesela w Warmińskim Zakątku. Oferujemy nową salę weselną, która obsłuży przyjęcie do 120 osób. Możliwość skomponowania własnego menu weselnego.
- Kameralne, malownicze miejsce niedaleko Olsztyna
- Szeroka oferta menu
- Kompleksowa usługa cukiernicza
- Profesjonalna oprawa muzyczna
Poniżej znajdują się proponowane przez nas menu weselne.
Zupy
- Aromatyczny rosół z kury ze swojskim makaronem
- Flaczki Staropolskie
- Krem z borowików z dodatkiem grzanek ziołowych
- Krem z pieczonej papryki z groszkiem ptysiowym
- Krem pomidorowo-bazyliowy z grzankami czosnkowymi
- Krem z dyni i pomarańczy podany z chlebem dyniowym
- Krem z młodej cukinii podany z serem pleśniowym i posiekaną kolendrą
- Krem z białych warzyw z prażonymi płatkami migdałowymi
- Zupa z brokuł i z zielonego groszku
Danie główne obiadowe
- Zrazy wieprzowe z karkówki z warzywami
- Sakiewka ze schabu wieprzowego nadziewana wędzonym boczkiem,śliwką,cebulką i porem
- Rolada z indyka z orzechami i rodzynkami
- Roladki z kurczaka z duszonymi warzywami i suszonymi pomidorkami
- Grilowany filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i suszonymi pomidorkami
- Tradycyjny kotlet schabowy w panierce
- kotlet de volaille z masłem i natką pietruszki w panierce
- Rolada z piersi kurczaka faszerowana szynką, serem i pieczarkami
- Schab duszony w białym winie ze świeżymi ziołami
- Indyk w sosie morelowo-śliwkowym
- Kaczka w sosie żurawinowym lub wiśniowym
- Piersi z gęsi w sosie jabłkowo-pomarańczowym
Dania gorące
- Golonka z indyka pieczona z warzywami korzennymi w sosie miodowo-piwnym
- Rolada ze schabu wieprzowego z szynką parmeńską i warzywami w ziołach prowansalskich
- Medaliony z kurczaka zapiekane pomidorem i mozzarellą w sosie bazyliowym
- Pieczona karkówka w sosie chrzanowym
- Grillowany łosoś bałtycki na szpinaku w sosie pieprzowo-prowansalskim
- Rolada z soli nadziewana szpinakiem w sosie cytrynowym
- Pieczony sandacz z sosem żurawinowym
- Kotleciki mielone w sosie pieczarkowym
Danie gorące – Zupy (300ml na osobę)
- Barszcz czerwony z pasztecikami
- Zupa cebulowa z grzanką serową
- Żurek na zakwasie z jajkiem i kiełbasą
- Gulasz po węgiersku z czerwoną papryką serwowany z bułeczką lub kaszą gryczaną
Dodatki do dań mięsnych (120g na osobę)
- Ziemniaki parowane z koperkiem
- Ziemniaki opiekane z ziołami
- Puree ziemniaczane z masłem
- Puree z zzielonego groszku
- Zapiekanka ziemniaczana z groszkiem
- Kluski śląskie
- kopytka zwykłe lub szpinakowe
- Kasza gryczana
- Ryż biały
Surówki
- MIX sałat ,ogórki, pomidorki koktjlowe polane sosem vinegret
- Carpaccio z gotowanych buraków podanych na rukoli i z serem feta
- Warzywa gotowane z wody
- Fasolka szparagowa
- Młoda kapustka zasmażana z pomidorami- sezonowo
- Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkami warzyw
- Surówka z białej kapusty lub czerwonej
- Surówka z marchwi i z brzoskwinią
- Surówka porowa z jabłkiem
- Buraczki na zimno lub zasmażane
- Mizeria
Przystawki
- Karkówka pieczona
- Schab z nadzieniem chrzanowym
- Schab szpikowany suszoną śliwką i morelą pod galaretą
- Tymbaliki drobiowe z kurczaka z kukurydzą i z zieloną natką
- Galaretka z golonki wieprzowej z dodatkiem warzyw
- Pasztet swojski z żurawiną
- Tatar wołowy z marynowanymi grzybkami i cebulką
- Indyk w sezamie faszerowany suszonymi pomidorkami i serem feta
- Deska mięs pieczonych
- Tortilla z wędzonym kurczakiem, kukurydzą i sałatami
- Nuggetsy z kurczaka podane z sosami : orientalnym i czosnkowym
- Drobiowe roladki ze szpinakiem i z mozarellą
Przystawki bezmięsne
- Terina warzywna z brokułami i papryką
- Jajka faszerowane kolorowymi pastami
- Babeczki nadziewane kolorwymi pastami
Przystawki rybne
- Galareta ze szczupaka
- Placuszki ziemniaczane z wędzonym łososiem
- Łosoś wędzony
- Rolada z łososia i serka mascarpone w naleśniku
- Rolada z łososia wędzonego faszerowana serkiem , cukinią i suszoną żurawiną
- Śledzik tradycyjny podany z cebulką i oliwą
- Ryba po grecku
- Krewetki smażone na maśle
Przystawki na ciepło
- Stripsy z kurczaka otoczone sezamem i słonecznikiem
- Pyzy ziemniaczane z mięsem
- Pierogi z mięsem , z kapustą i pieczarkami , ruskie i z szpinakiem
- Wątróbka zawijana w bekonie
Sałatki
- Sałatka gyros
- Sałatka z kozim serem , rukolą, gruszkąi burakami
- Sałatka Cezar podana z kurczakiem, z grzankami i pomidorkami
- Sałatka z makronu ryżowego i salami
- Sałatka grecka z oliwkami
- Sałatka meksykańska z wędzonym kurczakiem ,świeżą papryką , czerwoną fasolą i serem żółtym
- Sałatka hawajska z kurczakiem i ananasem
- Sałatka brokułowa z jajkie, , papryką , ogórkiem i szczypiorkiem
- Pomidory z mozzarellą z dresingiem bazyliowym
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Sałatka śledziowa z czerwoną cebulką i ogórkiem
Wersja dla wegetarian
- Zupa kurkowa z dodatkiem grzanek ziołowych
- Krem pomidorowy z grzankami czosnkowymi
- Krem z młodej cukinii podany z serem pleśniowym i posiekaną kolendrą
Dania gorące
- Łosoś z rusztu
- Risotto łososiowe
- Risotto borowikowe
- Lasagne szpinakowa
- Naleśniki z serem i bitą śmietaną
- Kotleciki sojowe
- Bakłażan lub cukinia faszerowana warzywami
Dodatki
- Marynaty (papryka marynowana, ogórki konserwowy, cebulka, pieczarki marynowane)
- Pieczywo swojskiego wypieku
Bufet deserowy
Domowe ciasta do wyboru
- sernik na jasnym lub ciemnym spodzie
- malinowa chmurka
- porzeczkowiec
- raffaello
- ciasto z galaretką i brzoskwiniami
- jabłecznik
- drożdżowe z owocami
- babeczki kruche nadziewane bitą śmietaną i owocami
- galaretki owocowe z bitą śmietaną
- Panna cotta z sosem malinowym
- Tiramisu
Oferujemy słodki stół dla najmłodszych – ciasteczka, żelki, chipsy, lizaki, cukierki, pianki, wafelki
Napoje
- kompot
- soki owocowe (pomarańcz, jabłko, multiwitamina)
- woda z miętą i cytryną (bez limitu)
- kawa i herbata (bez limitu)
- napoje gazowane (za dodatkową opłatą)
Dodatkowo oferujemy
Stół Wiejski – 1200 zł
- Szynka wiejska -2kg
- Kiełbasa swojska -2kg
- Schab wędzony -2kg
- Kaszanka tradycyjna-2kg
- Pasztet z żurawiną
- Boczek wędzony-2kg
- Wędzone żeberka i słonina 3 kg
- smalczyk swojski
- Chleb swojski
- Ogórki kwaszone
- nalewka swojska
- dadatkowo chrzan, żurawina
- dekoracja
Bufet Rybny -2700zł
- Dorsz marynowany w pieprzu cytrynowym , pieczony w całości
- Sum marynowany w koprze podany w całości
- Krab i raki dotowane w soli morskiej
- Roladki z łososia i serka macarpone w tortilli
- Ryby wędzonr (węgorz , halibut, makrela, pstrąg, śledź, sola)
- Kawior czarny i czerwony
- Tatar z łososia
Deser (1 do wyboru)
- puchar lodów waniliowych z musem żurawinowym i owocami
- szarlotka na ciepło z sosem malinowym
- sernik z białą czekoladą
torcik chałwowy
Podświetlana fontanna czekoladowa z owocami
Wystrój sali – 1200 zł
W cenę wliczone są pokrowce na krzesła, balony napompowane helem, kwiaty na czterech stojakach i w wazonikach na stołach.
Ścianka dla młodych – oświetlona
Tort weselny – 70 zł /kg
Poprawiny tradycyjne : 80zl/osoba
- żurek staropolski z jajem
- karkówka duszona z warzywami lub indyk w sosie z morelami
- ziemniaki parowane lub opiekane
- surówka z buraków
- bufet z pozostałości z przyjęcia weselnego
- kawa, herbata bez limitu
- woda z cytryną i miętą
Biesiada grillowa w wiacie przy hotelu 80 zł
- żurek staropolski z jajem
- babka ziemniaczana z grilla
- kiełbaski , kaszanka
- warzywa cebula, cukinia, bakłażan , papryka
- sos tzatziki/sos BBQ
- ogórki kiszone lub małosolne
- bufet z pozostałości z przyjęcia weselnego
- bufet kawowo-herbaciany
- woda z cytryną i miętą
Dodatkowo w ofercie
- powitanie chlebkiem i solą
- obiad
- deser
- przekąski na zimno na stołach
- danie na ciepło co 1,5 – 2 godz
- oczepiny
- tort
Dodatkowe informacje
- bezpłatny parking
- baza noclegowa dla gości weselnych w cenie 50 zł/os.
- śniadanie w formie bufetu szwedzkiego w kwocie 25 zł/os. (w przypadku braku poprawin)
Menu weselne nr 1 – 230 zł/os.
- Obiad główny -zupa , II danie podane indywidualnie 1 do wyboru
- Przystawki 8 do wyboru
- Ciepłe potrawy- 2 dania mięsne , 1 zupa
- Słodki stół – 3 ciasta do wyboru
- Napoje niegazowane
- Kawa+ herbata
Menu weselne nr 2- 250 zł/os.
- Obiad główny – zupa , II danie podane na półmiskach 2 rodzaje mięsa do wyboru
- Przystawki 10 do wyboru
- Ciepłe potrawy 3 danie mięsne , 1 zupa
- Słodki stół – 4 ciasta do wyboru
- Napoje niegazowane
- Kawa+herbata
Menu weselne nr 3- 350 zł/os.
- Zupa – 2 rodzaje do wyboru
- II danie podane na półmiskach – 3 rodzaje mięs do wyboru
- Deser do wyboru
- Przystawki 12 do wyboru
- Ciepłe potrawy -4 mięsne , 1 zupa
- Bufet słodki – 6 ciast do wyboru
- Bufet dla dzieci
- Soki
- Napoje gazowane 1l/os
APARTAMENT DLA NOWOŻEŃCÓW GRATIS !