Wesela

oferta-wesela

Menu weselne 130 zł

Dania podane  indywidualnie

  1. Rosół ze swojskim makaronem lub zupa krem do wyboru (np. pomidory ,z białych warzyw ,groszku zielonego ,z pieczonej papryki)
  2. Roladki drobiowe z figą lub morelą w sosie beszamelowym podane z kluskami śląskimi lub pieczonymi ziemniakami.
    (lub)
    Zrazy wieprzowe z warzywami z ziemniakami z wody z masełkiem.
    (lub)
    De volaille z kurczaka z ziemniakami z wody lub opiekane.
  3. Surówki – zestaw (do wyboru 3 pozycje)
    1. warzywa blanszowane ,fasolka szparagowa ,marchewka z groszkiem ,kalafior ,mix warzyw
    2. buraki na ciepło lub zimno
    3. sałatka z kapusty pekińskiej lub białej
    4. mizeria
    5. seler z rodzynkami
    6. sałatka wiosenna z pomidorów ,ogórków ,cebuli w sosie śmietankowym
  4. Zakąski  (do wyboru 6 pozycji):
    1. ryba po grecku (mintaj ,sola lub  miruna)
    2. śledzik w oleju lub na słodko z rodzynkami
    3. sałatka gyros
    4. sałatka jarzynowa
    5. jajko w majonezie lub sosie tatarskim
    6. galaretka wieprzowa lub drobiowa
    7. półmisek mięs pieczonych (schab ,boczek ,karkówka)
    8. kalafior z brokułami w sosie jogurtowo-czosnkowym przekładane jajem ,ogórkiem ,pomidorem
    9. marynaty (grzybki ,ogórki ,cebula ,papryka)
  5.  danie  na  ciepło  w stymach  – do wyboru 1 rodzaj
    1. bigos staropolski
    2. kuleczki mielone z ziołami w sosie pieczarkowym
    3. pierś z kurczaka zapiekana serem i cebulką
    4. udka kurczaka
    5. barszczyk z krokietem
  6. Słodki  kącik
    1. 3 rodzaje ciast do wyboru (sernik ,szarlotka ,przekładaniec kremowy ,muffinki ,babeczki z bitą śmietaną i owocami)
    2. kawa ,herbata bez limitu
    3. kompot, woda n.g z miętą i cytryną, napoje niegaz.

Poprawiny w kwocie 40 zł od osoby. Potrawy serwowane i zakąski weselne w godzinach 12-21. Możliwość uzgodnienia innych godzin.

Dodatkowo

  • opłata  korkowa 5 zł od osoby
  • opłata za napoje gaz. 5 zł od osoby
  • tort weselny 30 zł za kg.  + figurka 45 zł.
  • fontanna czekoladowa z owocami-600zł.
  • wiejski stół- 1500zł.

Menu weselne 185 zł

Obiad  uroczysty

  1. zupa  (do wyboru)
    1. rosół ze swojskim makaronem
    2. krem do wyboru (z pieczonych pomidorów ,z papryki pieczonej ,z brokułów ,z groszku zielonego , z białych warzyw z prażonymi migdałami)
  2. danie drugie (podane indywidualnie) do wyboru:
    1. schab duszony w białym winie ze świeżymi ziołami
    2. indyk w sosie morelowo-śliwkowym
    3. indyk z bakaliami w rozmarynie
    4. kaczka w sosie żurawinowym lub wiśniowym
    5. zrazy wieprzowe z warzywami
    6. de volaille z kurczaka
    7. łosoś zapiekany pod beszamelem
    8. piersi z gęsi w sosie jabłkowo-pomarańczowym
  3. dodatki
    1. ziemniaki z wody z masełkiem
    2. ziemniaki pieczone z ziołami
    3. ryż ,kasza
    4. kluski śląskie
    5. kopytka
  4. surówki (3 rodzaje do wyboru)
    1. warzywa z wody
    2. buraczki na zimno lub ciepło
    3. mix sałat z oliwkami ,fetą z sosem vinegret
    4. sałatka z kapusty białej lub czerwonej
    5. sałatka z kapusty pekińskiej
    6. seler z rodzynkami
    7. mizeria
  5. drugie  danie  gorące  podane  w stymach  -3 rodzaje + dodatek gorący (typu ryż ,kasza ,ziemniaki opiekane do wyboru)
    1. roladki drobiowe z figą lub szpinakiem lub suszonymi pomidorami
    2. karkówka w sosie pieczeniowym
    3. schab w płatkach migdałowych w beszamelu
    4. filet z kurczaka zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą
    5. pierogi do wyboru (ruskie ,z mięsem ,ze szpinakiem)
    6. gęś faszerowana kaszą gryczaną
    7. bigos staropolski
    8. kotlety tradycyjne mielone + bigos
    9. wątróbki w bekonie
    10. ryba słodko – kwaśna lub w sosie cytrynowym
    11. sandacz w sosie śmietankowo-koperkowym lub cytrynowym
  6. trzecie  danie  gorące
    1. barszczyk z pasztecikiem lub pierożkami
    2. flaki wieprzowo-wołowe
    3. żur staropolski z kiełbasą i jajkiem
    4. strogonow
  7. zimne przekąski w stole do wyboru (8 rodzai)
    1. deska mięs pieczonych (3 rodzaje-schab ze śliwką lub morelą ,karkówka ,boczek)
    2. sałatka jarzynowa
    3. sałatka drobiowa
    4. sałatka gyros
    5. sałatka grecka
    6. galaretki wieprzowe
    7. pasztet swojski z żurawiną
    8. roladki z kurczaka nadziewane figą lub szpinakiem
    9. roladki z łososia z pastą twarogowo-czosnkową
    10. tatar wołowy
    11. tatar z łososia podany na cykorii
    12. ryba po grecku (sola ,mintaj , lub miruna )
    13. jajko w majonezie lub sosie tatarskim
    14. Sledźik w oleju lub na słodko z rodzynkami
  8. słodki kącik
    1. 5 rodzai ciast do wyboru (karpatka ,sernik ,makowiec japoński ,orzechowiec ,przekładaniec kremowy ,jabłecznik ,muffinki  ,babeczki z owocami i bitą śmietaną)
    2. kawa ,herbata bez limitu
    3. kompot ,napoje n.g ,woda z cytryną i miętą

Porządek  uroczystości

  1. obiad
  2. deser
  3. zakąski na zimno na stołach
  4. dania na ciepło- 22-23.00
  5. tort-23.15
  6. oczepiny o północy
  7. dania na ciepło 1.30

Poprawiny – 50zł od osoby

  • serwowane potrawy i zakąski weselne w godzinach 12-21 (lub innych możliwych do ustalenia)
  • obiad na gorąco ,podany indywidualnie-do uzgodnienia

Dodatkowo

  • opłata korkowa 5 zł. od osoby
  • opłata za napoje gazowane 5 zł. od osoby
  • tort weselny 35 zł. Za kg. +figurka 45 zł.
  • fontanna czekoladowa z owocami -800 zł.
  • wiejski stół -1500zł.
  • stacja ze świeżo wędzonymi regionalnymi rybami 800zł.
  • wystrój sali -1300 zł. (ścianka za młodymi ,pokrowce ,kwiaty ,świece )
  • wypożyczenie pokrowców 7 zł. na krzesło