Otwórz menu

Wesela

oferta wesela

Zapraszamy do organizacji wesela w Warmińskim Zakątku. Oferujemy nową salę weselną, która obsłuży przyjęcie do 120 osób. Możliwość skomponowania własnego menu weselnego.

Poniżej znajdują się proponowane przez nas menu weselne.

Zupy

  • Aromatyczny rosół z kury ze swojskim makaronem
  • Flaczki Staropolskie
  • Krem z borowików z dodatkiem grzanek ziołowych
  • Krem z pieczonej papryki z groszkiem ptysiowym
  • Krem pomidorowo-bazyliowy z grzankami czosnkowymi
  • Krem z dyni i pomarańczy podany z chlebem dyniowym
  • Krem z młodej cukinii podany z serem pleśniowym i posiekaną kolendrą
  • Krem z białych warzyw z prażonymi płatkami migdałowymi
  • Zupa z brokuł i z zielonego groszku

Danie główne obiadowe

  • Zrazy wieprzowe z karkówki z warzywami
  • Sakiewka ze schabu wieprzowego nadziewana wędzonym boczkiem,śliwką,cebulką i porem
  • Rolada z indyka z orzechami i rodzynkami
  • Roladki z kurczaka z duszonymi warzywami i suszonymi pomidorkami
  • Grilowany filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i suszonymi pomidorkami
  • Tradycyjny kotlet schabowy w panierce
  • kotlet de volaille z masłem i natką pietruszki w panierce
  • Rolada z piersi kurczaka faszerowana szynką, serem i pieczarkami
  • Schab duszony w białym winie ze świeżymi ziołami
  • Indyk w sosie morelowo-śliwkowym
  • Kaczka w sosie żurawinowym lub wiśniowym
  • Piersi z gęsi w sosie jabłkowo-pomarańczowym

Dania gorące

  • Golonka z indyka pieczona z warzywami korzennymi w sosie miodowo-piwnym
  • Rolada ze schabu wieprzowego z szynką parmeńską i warzywami w ziołach prowansalskich
  • Medaliony z kurczaka zapiekane pomidorem i mozzarellą w sosie bazyliowym
  • Pieczona karkówka w sosie chrzanowym
  • Grillowany łosoś bałtycki na szpinaku w sosie pieprzowo-prowansalskim
  • Rolada z soli nadziewana szpinakiem w sosie cytrynowym
  • Pieczony sandacz z sosem żurawinowym
  • Kotleciki mielone w sosie pieczarkowym

Danie gorące – Zupy (300ml na osobę)

  • Barszcz czerwony z pasztecikami
  • Zupa cebulowa z grzanką serową
  • Żurek na zakwasie z jajkiem i kiełbasą
  • Gulasz po węgiersku z czerwoną papryką serwowany z bułeczką lub kaszą gryczaną

Dodatki do dań mięsnych (120g na osobę)

  • Ziemniaki parowane z koperkiem
  • Ziemniaki opiekane z ziołami
  • Puree ziemniaczane z masłem
  • Puree z zzielonego groszku
  • Zapiekanka ziemniaczana z groszkiem
  • Kluski śląskie
  • kopytka zwykłe lub szpinakowe
  • Kasza gryczana
  • Ryż biały

Surówki

  • MIX sałat ,ogórki, pomidorki koktjlowe polane sosem vinegret
  • Carpaccio z gotowanych buraków podanych na rukoli i z serem feta
  • Warzywa gotowane z wody
  • Fasolka szparagowa
  • Młoda kapustka zasmażana z pomidorami- sezonowo
  • Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkami warzyw
  • Surówka z białej kapusty lub czerwonej
  • Surówka z marchwi i z brzoskwinią
  • Surówka porowa z jabłkiem
  • Buraczki na zimno lub zasmażane
  • Mizeria

Przystawki

  • Karkówka pieczona
  • Schab z nadzieniem chrzanowym
  • Schab szpikowany suszoną śliwką i morelą pod galaretą
  • Tymbaliki drobiowe z kurczaka z kukurydzą i z zieloną natką
  • Galaretka z golonki wieprzowej z dodatkiem warzyw
  • Pasztet swojski z żurawiną
  • Tatar wołowy z marynowanymi grzybkami i cebulką
  • Indyk w sezamie faszerowany suszonymi pomidorkami i serem feta
  • Deska mięs pieczonych
  • Tortilla z wędzonym kurczakiem, kukurydzą i sałatami
  • Nuggetsy z kurczaka podane z sosami : orientalnym i czosnkowym
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i z mozarellą

Przystawki bezmięsne

  • Terina warzywna z brokułami i papryką
  • Jajka faszerowane kolorowymi pastami
  • Babeczki nadziewane kolorwymi pastami

Przystawki rybne

  • Galareta ze szczupaka
  • Placuszki ziemniaczane z wędzonym łososiem
  • Łosoś wędzony
  • Rolada z łososia i serka mascarpone w naleśniku
  • Rolada z łososia wędzonego faszerowana serkiem , cukinią i suszoną żurawiną
  • Śledzik tradycyjny podany z cebulką i oliwą
  • Ryba po grecku
  • Krewetki smażone na maśle

Przystawki na ciepło

  • Stripsy z kurczaka otoczone sezamem i słonecznikiem
  • Pyzy ziemniaczane z mięsem
  • Pierogi z mięsem , z kapustą i pieczarkami , ruskie i z szpinakiem
  • Wątróbka zawijana w bekonie

Sałatki

  • Sałatka gyros
  • Sałatka z kozim serem , rukolą, gruszkąi burakami
  • Sałatka Cezar podana z kurczakiem, z grzankami i pomidorkami
  • Sałatka z makronu ryżowego i salami
  • Sałatka grecka z oliwkami
  • Sałatka meksykańska z wędzonym kurczakiem ,świeżą papryką , czerwoną fasolą i serem żółtym
  • Sałatka hawajska z kurczakiem i ananasem
  • Sałatka brokułowa z jajkie, , papryką , ogórkiem i szczypiorkiem
  • Pomidory z mozzarellą z dresingiem bazyliowym
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Sałatka śledziowa z czerwoną cebulką i ogórkiem

Wersja dla wegetarian

  • Zupa kurkowa z dodatkiem grzanek ziołowych
  • Krem pomidorowy z grzankami czosnkowymi
  • Krem z młodej cukinii podany z serem pleśniowym i posiekaną kolendrą

Dania gorące

  • Łosoś z rusztu
  • Risotto łososiowe
  • Risotto borowikowe
  • Lasagne szpinakowa
  • Naleśniki z serem i bitą śmietaną
  • Kotleciki sojowe
  • Bakłażan lub cukinia faszerowana warzywami

Dodatki

  • Marynaty (papryka marynowana, ogórki konserwowy, cebulka, pieczarki marynowane)
  • Pieczywo swojskiego wypieku

Bufet deserowy

Domowe ciasta do wyboru

  • sernik na jasnym lub ciemnym spodzie
  • malinowa chmurka
  • porzeczkowiec
  • raffaello
  • ciasto z galaretką i brzoskwiniami
  • jabłecznik
  • drożdżowe z owocami
  • babeczki kruche nadziewane bitą śmietaną i owocami
  • galaretki owocowe z bitą śmietaną
  • Panna cotta z sosem malinowym
  • Tiramisu

Oferujemy słodki stół dla najmłodszych – ciasteczka, żelki, chipsy, lizaki, cukierki, pianki, wafelki

Napoje

  • kompot
  • soki owocowe (pomarańcz, jabłko, multiwitamina)
  • woda z miętą i cytryną (bez limitu)
  • kawa i herbata (bez limitu)
  • napoje gazowane (za dodatkową opłatą)

Dodatkowo oferujemy

Stół Wiejski – 1200 zł

  • Szynka wiejska -2kg
  • Kiełbasa swojska -2kg
  • Schab wędzony -2kg
  • Kaszanka tradycyjna-2kg
  • Pasztet z żurawiną
  • Boczek wędzony-2kg
  • Wędzone żeberka i słonina 3 kg
  • smalczyk swojski
  • Chleb swojski
  • Ogórki kwaszone
  • nalewka swojska
  • dadatkowo chrzan, żurawina
  • dekoracja

Bufet Rybny -2700zł

  • Dorsz marynowany w pieprzu cytrynowym , pieczony w całości
  • Sum marynowany w koprze podany w całości
  • Krab i raki dotowane w soli morskiej
  • Roladki z łososia i serka macarpone w tortilli
  • Ryby wędzonr (węgorz , halibut, makrela, pstrąg, śledź, sola)
  • Kawior czarny i czerwony
  • Tatar z łososia

Deser (1 do wyboru)

  • puchar lodów waniliowych z musem żurawinowym i owocami
  • szarlotka na ciepło z sosem malinowym
  • sernik z białą czekoladą
    torcik chałwowy

Podświetlana fontanna czekoladowa z owocami

Wystrój sali – 1200 zł

W cenę wliczone są pokrowce na krzesła, balony napompowane helem, kwiaty na czterech stojakach i w wazonikach na stołach.
Ścianka dla młodych – oświetlona
Tort weselny – 50 zł /kg

Poprawiny tradycyjne : 60zl/osoba

  • żurek staropolski z jajem
  • karkówka duszona z warzywami lub indyk w sosie z morelami
  • ziemniaki parowane lub opiekane
  • surówka z buraków
  • bufet z pozostałości z przyjęcia weselnego
  • kawa, herbata bez limitu
  • woda z cytryną i miętą

Biesiada grillowa w wiacie przy hotelu 50 zł

  • żurek staropolski z jajem
  • babka ziemniaczana z grilla
  • kiełbaski , kaszanka
  • warzywa cebula, cukinia, bakłażan , papryka
  • sos tzatziki/sos BBQ
  • ogórki kiszone lub małosolne
  • bufet z pozostałości z przyjęcia weselnego
  • bufet kawowo-herbaciany
  • woda z cytryną i miętą

Dodatkowo w ofercie

  • powitanie chlebkiem i solą
  • obiad
  • deser
  • przekąski na zimno na stołach
  • danie na ciepło co 1,5 – 2 godz
  • oczepiny
  • tort

Dodatkowe informacje

  • bezpłatny parking
  • baza noclegowa dla gości weselnych w cenie 50 zł/os.
  • śniadanie w formie bufetu szwedzkiego w kwocie 25 zł/os. (w przypadku braku poprawin)

Menu weselne nr 1 – 170 zł/os.

  • Obiad główny -zupa , II danie podane indywidualnie 1 do wyboru
  • Przystawki 8 do wyboru
  • Ciepłe potrawy- 2 dania mięsne , 1 zupa
  • Słodki stół – 3 ciasta do wyboru
  • Napoje niegazowane
  • Kawa+ herbata

Menu weselne nr 2- 195 zł/os.

  • Obiad głowny – zupa , II danie podane na półmiskach 2 rodzaje mięsa do wyboru
  • Przystawki 10 do wyboru
  • Ciepłe potrawy 3 danie mięsne , 1 zupa
  • Słodki stół – 4 ciasta do wyboru
  • Napoje niegazowane
  • Kawa+herbata

Menu weselne nr 3- 250 zł/os.

  • Zupa – 2 rodzaje do wyboru
  • II danie podane na półmiskach – 3 rodzaje mięs do wyboru
  • Deser do wyboru
  • Przystawki 12 do wyboru
  • Ciepłe potrawy -4 mięsne , 1 zupa
  • Bufet słodki – 6 ciast do wyboru
  • Bufet dla dzieci
  • Soki
  • Napoje gazowane 1l/os

APARTAMENT DLA NOWOŻEŃCÓW GRATIS !

Szybki kontakt

tel. +48 665 621 859
e-mail: kontakt@warminski-zakatek.pl

Klewki 7c
10-687 Olsztyn

logo
Zamknij menu