Wesela
Menu weselne 160 zł
Dania podane indywidualnie
- Rosół ze swojskim makaronem lub zupa krem do wyboru (np. pomidory ,z białych warzyw ,groszku zielonego ,z pieczonej papryki)
- Roladki drobiowe z figą lub morelą w sosie beszamelowym podane z kluskami śląskimi lub pieczonymi ziemniakami.
(lub)
Zrazy wieprzowe z warzywami z ziemniakami z wody z masełkiem.
(lub)
De volaille z kurczaka z ziemniakami z wody lub opiekane. - Surówki – zestaw (do wyboru 3 pozycje)
- warzywa blanszowane ,fasolka szparagowa ,marchewka z groszkiem ,kalafior ,mix warzyw
- buraki na ciepło lub zimno
- sałatka z kapusty pekińskiej lub białej
- mizeria
- seler z rodzynkami
- sałatka wiosenna z pomidorów ,ogórków ,cebuli w sosie śmietankowym
- Zakąski (do wyboru 6 pozycji):
- ryba po grecku (mintaj ,sola lub miruna)
- śledzik w oleju lub na słodko z rodzynkami
- sałatka gyros
- sałatka jarzynowa
- jajko w majonezie lub sosie tatarskim
- galaretka wieprzowa lub drobiowa
- półmisek mięs pieczonych (schab ,boczek ,karkówka)
- kalafior z brokułami w sosie jogurtowo-czosnkowym przekładane jajem ,ogórkiem ,pomidorem
- marynaty (grzybki ,ogórki ,cebula ,papryka)
- danie na ciepło w stymach – do wyboru 1 rodzaj
- bigos staropolski
- kuleczki mielone z ziołami w sosie pieczarkowym
- pierś z kurczaka zapiekana serem i cebulką
- udka kurczaka
- barszczyk z krokietem
- Słodki kącik
- 3 rodzaje ciast do wyboru (sernik ,szarlotka ,przekładaniec kremowy ,muffinki ,babeczki z bitą śmietaną i owocami)
- kawa ,herbata bez limitu
- kompot, woda n.g z miętą i cytryną, napoje niegaz.
Poprawiny w kwocie 40 zł od osoby. Potrawy serwowane i zakąski weselne w godzinach 12-21. Możliwość uzgodnienia innych godzin.
Dodatkowo
- opłata korkowa 5 zł od osoby
- opłata za napoje gaz. 5 zł od osoby
- tort weselny 30 zł za kg. + figurka 45 zł.
- fontanna czekoladowa z owocami-600zł.
- wiejski stół- 1500zł.
Menu weselne 220 zł
Obiad uroczysty
- zupa (do wyboru)
- rosół ze swojskim makaronem
- krem do wyboru (z pieczonych pomidorów ,z papryki pieczonej ,z brokułów ,z groszku zielonego , z białych warzyw z prażonymi migdałami)
- danie drugie (podane indywidualnie) do wyboru:
- schab duszony w białym winie ze świeżymi ziołami
- indyk w sosie morelowo-śliwkowym
- indyk z bakaliami w rozmarynie
- kaczka w sosie żurawinowym lub wiśniowym
- zrazy wieprzowe z warzywami
- de volaille z kurczaka
- łosoś zapiekany pod beszamelem
- piersi z gęsi w sosie jabłkowo-pomarańczowym
- dodatki
- ziemniaki z wody z masełkiem
- ziemniaki pieczone z ziołami
- ryż ,kasza
- kluski śląskie
- kopytka
- surówki (3 rodzaje do wyboru)
- warzywa z wody
- buraczki na zimno lub ciepło
- mix sałat z oliwkami ,fetą z sosem vinegret
- sałatka z kapusty białej lub czerwonej
- sałatka z kapusty pekińskiej
- seler z rodzynkami
- mizeria
- drugie danie gorące podane w stymach -3 rodzaje + dodatek gorący (typu ryż ,kasza ,ziemniaki opiekane do wyboru)
- roladki drobiowe z figą lub szpinakiem lub suszonymi pomidorami
- karkówka w sosie pieczeniowym
- schab w płatkach migdałowych w beszamelu
- filet z kurczaka zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą
- pierogi do wyboru (ruskie ,z mięsem ,ze szpinakiem)
- gęś faszerowana kaszą gryczaną
- bigos staropolski
- kotlety tradycyjne mielone + bigos
- wątróbki w bekonie
- ryba słodko – kwaśna lub w sosie cytrynowym
- sandacz w sosie śmietankowo-koperkowym lub cytrynowym
- trzecie danie gorące
- barszczyk z pasztecikiem lub pierożkami
- flaki wieprzowo-wołowe
- żur staropolski z kiełbasą i jajkiem
- strogonow
- zimne przekąski w stole do wyboru (8 rodzai)
- deska mięs pieczonych (3 rodzaje-schab ze śliwką lub morelą ,karkówka ,boczek)
- sałatka jarzynowa
- sałatka drobiowa
- sałatka gyros
- sałatka grecka
- galaretki wieprzowe
- pasztet swojski z żurawiną
- roladki z kurczaka nadziewane figą lub szpinakiem
- roladki z łososia z pastą twarogowo-czosnkową
- tatar wołowy
- tatar z łososia podany na cykorii
- ryba po grecku (sola ,mintaj , lub miruna )
- jajko w majonezie lub sosie tatarskim
- Sledźik w oleju lub na słodko z rodzynkami
- słodki kącik
- 5 rodzai ciast do wyboru (karpatka ,sernik ,makowiec japoński ,orzechowiec ,przekładaniec kremowy ,jabłecznik ,muffinki ,babeczki z owocami i bitą śmietaną)
- kawa ,herbata bez limitu
- kompot ,napoje n.g ,woda z cytryną i miętą
Porządek uroczystości
- obiad
- deser
- zakąski na zimno na stołach
- dania na ciepło- 22-23.00
- tort-23.15
- oczepiny o północy
- dania na ciepło 1.30
Poprawiny – 60zł od osoby
- serwowane potrawy i zakąski weselne w godzinach 12-21 (lub innych możliwych do ustalenia)
- obiad na gorąco ,podany indywidualnie-do uzgodnienia
Dodatkowo
- opłata korkowa 5 zł. od osoby
- opłata za napoje gazowane 5 zł. od osoby
- tort weselny 35 zł. Za kg. +figurka 45 zł.
- fontanna czekoladowa z owocami -800 zł.
- wiejski stół -1500zł.
- stacja ze świeżo wędzonymi regionalnymi rybami 800zł.
- wystrój sali -1300 zł. (ścianka za młodymi ,pokrowce ,kwiaty ,świece )
- wypożyczenie pokrowców 7 zł. na krzesło